Visst är det här mycket trevligare än ett recept man hämtar på internet?
Det här är vad som behövs, nästan.
Katten behövs ju förstås inte, men det är ju trevligt med sällskap.
Skala citronerna tunt, man vill ha så lite av det vita som möjligt.
Skiva skalet.
Katten Krister övervakar.
Skär bort det vita på citronerna och skiva dom.
När jag handlade så köpte jag en påse citronsyra. Jag tyckte att det verkade vara rätt mycket i en påse. Men sen när jag kom hem visade den sig bara innehålla 30 gram, och jag skulle ju ha 125 gram. Det fick bli ytterligare en vända till affären.
Man kan ju tycka att det är lite väl mycket socker.
Men vips så försvann det när man hällde på kokande vatten.
Lägg på ett lock och så ska det stå någon dag. Jag var tvungen att använda en så stor skål så det enda som täckte den var en plåt. Men det funkade ju det med. Men jag undrar vad mormor använde för bunke som var stor nog och ändå kunde täckas med en tallrik (som det stod i receptet).
Jag fick även med mig en saftsil hemifrån som pappa letade upp i källaren.
Jag måste ju säga att detta var mycket enklare än min tidigare konstruktion.
Så här mycket saft blev det! Det blev mer men plasttillbringaren var för ful för att vara med på kort. Dom fina flaskorna är faktiskt mormors gamla flaskor. Vinflaskan kommer ju såklart inte från mormor utan från mitt egna förråd.
Var det svårt att göra? Nej. Var den god? Mycket!
För att förstå just hur mycket saft så det blev får man gånga det med åtta, då den ska spädas 1 + 8. Så vill någon komma på ett glas saft någon dag går det bra.
Yum! I usually use my grater to take the lemon peel off. I think it takes less arm power. (I'm lazy!). Nice kitties!!
SvaraRadera