Kvällen innan skulle man hälla kokande vatten på grovt rågmjöl.Det stod inte om man skulle röra om eller inte, men jag tänkte att det borde man ju. Men jag vet inte, det blev lite märkligt. Så här såg det ut morgonen efter. Ganska hårt och klumpigt.
Sen hällde jag i vatten, jäst, sirap, kryddor och mjöl. Det såg mest ut som en smet.
Sen skulle det jäsa i 20 minuter. Det jäste inte direkt nämnvärt.
Sen delade jag degen i två och gjorde runda limpor av dom. Det stod inte i receptet att dom skulle naggas, men på bilden i receptet var dom naggade, så jag körde på det. Här har dom jäst i 30 minuter, och lite större blev dom nog allt.
Dom fick stå i 190 grader i 53 minuter, då tyckte jag att dom var klara. Väl ute skulle dom penslas med kaffe blandat med sirap. Notera smartheten att lägga papper under.
Kompakta bröd brukar man ju inte vilja ha, men oj vad gott det var! Som en riktig sötlev. God att rosta var den också!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar