Klockan åtta rörde jag ihop degen som sen fick stå framme.
Här var klockan elva och jag tyckte att den hade jäst färdigt.
Seg och bra.
Här har jag hällt ut den på bordet och dragit och vikt den. Sen fick den ligga under handduk en stund. Och glöm inte att sätta på ugnen. Det gjorde jag... Fast jag kom på det efter en kvart.
Nu har den jäst i drygt en timme. Det hade säkert gått och bakat ut den tidigare, men som den tant jag är så kollade jag på det där bröllopet och glömde degen lite. Den hade säkert varit bra att baka ut redan efter en halvtimme. Så jag delade den i fyra delar, skjutsade in dom i ugnen och så några isbitar på undre plåten. Samma gräddningsprocedur som igår med vädring med jämna mellanrum.
Dagens skörd!
Bröden var ute ur ugnen strax innan ett, så det hela gick på fem timmar. Jag tyckte inte att det blev någon skillnad på dom här bröden och dom jag gjorde igår, förutom tiden då.
Det här var väldigt enkla och goda bröd att göra, och det behövs varken surdeg, assistent eller baksten. Rekommenderas!
Om det var denne ladningen jeg fikk av i går så var de virkelig helt fantastiske! Det skulle jeg hilse å si i fra Terje, Antonio og Ingebjørg også! Vi åt med smør og med sylt og med fårsalami og de var virkelig helt helt helt ufattelig gode! Tusen takk!:) Kram! :)
SvaraRadera