När jag kom hem i går eftermiddag såg degen utmärkt ut, massa bubblor. Men då glömde jag att ta kort på den och när jag matade den senare var den lite ihopsjunken som den kan bli om den står lite för länge. Iallafall så matade jag den igen så här: jag slängde allt utom ca 1 cm på botten, och sen fyllde jag på med 4 msk ljummet vatten och 4 msk rågmjöl. Sen fick den stå i skåpet igen.
Här skulle man ju kunna tro att jag lärt mig av mina misstag, men icke! Jag tittade till den ganska sent i går och då såg den sådär fin ut igen. Men jag lät den stå tills nu på morgonen och nu ser den ut så här
Den är ju fortfarande bubblig och fin, men inte riktigt lika fin som sent i går kväll...
Men det är inga problem att skruva på locket och ställa in den i kylskåpet i väntan på bakning. Troligtvis ska jag baka på söndag, vilket betyder att jag får börja förbereda ikväll. Surdegsbröd är inget för den stressade...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar