onsdag, oktober 19, 2011

Greklandsminnen.

När jag var i grekland i somras så blev jag tokig i en maträtt, ostfyllda auberginerullar. Men dom föll i glömska när jag kom hem, men så för några veckor sedan såg jag ett program på tv där dom gjorde sådana. Mitt begär väcktes till liv och det fick bli kvällens middag.

Jag skivade auberginen och saltade. Den fick ligga så i en halvtimme ungefär.

Under tiden skulle jag hacka lök till tomatsåsen och lyckades skära mig i fingret. Vilken tur att man har grekiska plåster! 

Den här tomatsåsen kommer från ett annat recept, men den är så god att den får fler användningsområden. 
Hacka en lök och valfritt antal vitlöksklyftor. Det behöver inte vara finhackat, det ska ändå mixas snart. Häll på en burk krossade tomater, valfria kryddor och lite socker. Mixa ihop allt.


Sen hälls den i en kastrull där den får puttra en stund tillsammans med en buljongtärning. Ju längre den får puttra desstå godare.

Ost var det ja. Tre sorter.

Jag stekte auberginerna i lite olja och lade en klick med ricotta blandat med parmesan på varje skiva.


En bit på väg.

Häll på tomatsåsen och lägg mozzarella ovanpå. Grädda.




Jag kommer inte ihåg hur länge den stod inne, men tills den såg klar ut helt enkelt.
Smaskigt värre får jag säga.
Nästa gång ska jag använda fetaost istället för ricotta tror jag. Och mer vitlök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar