Jag har inte riktigt orkat ta tag i det här med surdeg sen jag kom hem från Grekland. Men så fick jag en beställning av min pappa på en omgång surdeg som han skulle testa att baka med när jag kom hem senast. Lätt som en plätt! Eller? Surdegen tog sig inte alls här hemma. Ja ja, vi får väl göra en hemma hos föräldrarna då. Men den tog sig inte heller!
Så häromdagen startade jag en ny omgång här hemma. Nu måste det ju ändå funka. Men nja... Den har nu fått stå snart ett dygn mer än den brukar, och först nu kan man ana lite bubblor. Har jag förlorat min surdegskänsla?
Att baka med jäst i all ära, men det är ju mycket roligare att baka med surdeg. Så i väntan på att jag lyckas skaka liv i surdegen så får ni stå ut med jästbröd. Ikväll har det bakats hamburgerbröd. Mer om detta senare.
Kanksje det har noe med været å gjøre? Har hørt at sånt er veldig kjänsligt, og kan påvirkes masse av været. Kanskje surdeig ikke liker høst? Jeg holder med i tilfelle.
SvaraRadera